Taisto Miettinen Kauppatieteiden lisensiaatti, Varatuomari, Kaupunginvaltuutettu

RKP jyrää - Eduskuntavaalit lähestyy

Kyllä näin on – kuten suomalainen rap-artisti laulaa.

Eilen Kauniaisissa valittiin uusi valtuuston puheenjohtajisto ja kaupunginhallituksen jäsenet.

Valtuuston työjärjestyksen mukaan valtuuston puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa valitaan kahdeksi kalenterivuodeksi. Vastaavasti valitaan myös uudet kaupunginhallituksen jäsenet ja varajäsenet.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on tällä kaudella ollut aiemmin RKP:stä (suurin puolue) ja valtuuston puheenjohtaja kokoomuksesta (toiseksi suurin).

Eduskuntavaalit lähestyy, joka näkyy myös käytännön toiminnassa. RKP enemmistöinen valtuusto päätti eilen, että kaupunginhallituksen ja valtuuston puheenjohtajat molemmat ovat RKP:stä. Valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin RKP:n eduskuntavaaliehdokas.

RKP:n enemmistö valtuustossa on oikeutettu näin päättämään. Toinen asia on, toteutuuko paikkajaossa puolueiden tasapuolisuus / demokratia vai yhden valtapuolueen sanelupolitiikka.

Onko sulla pokkaa – laulaa samainen rap-artisti. Kyllä näin on !

Kauniaisissa on noin 9100 asukasta, joista 59 % on suomenkielisiä ja 36 % ruotsinkielisiä.

Valtuuston paikkajako

RKP 18/35

Kokoomus 12/35

Vihreät 2/35

SDP 1/35

KD 1/35

PS 1/35

Asiasta:

http://hbl.fi/nyheter/2015-02-02/714576/grankullapolitiker-oense-om-overenskommelse

http://hbl.fi/lokalt/2015-02-02/715046/rehn-kivi-leder-grankulla-fullmaktige

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Harvinaisen tervehenkinen valtuuston kokoonpano kotikaupungissasi. Siksi siellä asuvat pääsevätkin nauttimaan maan alhaisimmasta veroäyristä. Pitäisiköhän suomalaisten havahtua ja ottaa oppia äänestämään eduskunnan kokoonpano samanlaiseksi?

Käyttäjän taistomiettinen kuva
Taisto Miettinen

Olen samaa mieltä havahtumisesta. Kuntalaisten ja suuremmassa mittakaavassa myös kansalaisten tulee mennä sankoin joukoin uurnille, jos haluaa muutosta nykyiseen tilanteeseen. Samanlaisesta kokoonpanosta----ainakin hallituksen muodostaminen olisi helppoa, mutta ei toivottavaa

Jukka Mäkinen

Eiköhän se alhainen äyri taida kuitenkin johtua siitä, että pitävät persaukiset ja muut elätit ulkopuolella. Antaa naapurien hoitaa köyhät.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Jos muiden puolueiden äänestäjät eivät lähde käyttämään ääntään, niin sitten se voittaa jolla uskollisimmat äänestäjät. RKP ja KD ovat aina olleet hyviä keskittämään äänensä kaiken lisäksi.

Käyttäjän taistomiettinen kuva
Taisto Miettinen

Päätöksentekijät voivat esim. kaavoituksella vaikuttaa siihen, tuleeko kuntaan vuokra-asuntoja vai omistusasuntoja. Kyllä Kauniaisissa on vähävaraisiakin, joista esim. HS juttu kotisivuillani kohdassa media.
RKP:llä on uskolliset äänestäjät, jonka vuoksi vähemmistökieliryhmällä on enemmistö valtuustossa. Muistaakseni esim. 2008 kunnallisvaaleissa Dragsvikin varuskunnasta kuskattiin äänestäjiä uurnille, vaikka varuskunta oli karenteenissa H1N1-flunssan takia.

Käyttäjän taistomiettinen kuva
Taisto Miettinen

Huomenna kuulemma tulossa lisää lehtijuttua asian tiimoilta

Toimituksen poiminnat